Vem sjöng ska vi plocka körsbär i min trädgård

“Vem sjöng ska vi plocka körsbär i min trädgård?” är en populär sångtext som många känner igen, men vem är det egentligen som sjunger den?

Sången “Ska vi plocka körsbär i min trädgård” är en svensk barnvisa som skrevs av Alice Tegnér, en av Sveriges mest kända kompositörer av barnvisor. Alice Tegnér levde på 1800-talet och skrev över 300 barnvisor under sin karriär. Hon anses vara en av de mest betydelsefulla personerna inom svensk barnmusik och hennes sånger är fortfarande populära idag.

“Ska vi plocka körsbär i min trädgård” är en glad och lekfull sång som handlar om att plocka körsbär och ha roligt tillsammans. Den har blivit en klassiker inom svensk barnmusik och sjungs ofta på förskolor, skolor och hemma hos barnfamiljer.

Så nu vet du att det är Alice Tegnér som sjunger “Ska vi plocka körsbär i min trädgård” och att sången är en del av den svenska musikhistorien. Nästa gång du hör den kan du sjunga med och njuta av dess glada toner!”


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *